Gedragstherapie

Regina  helpt je wijzer te worden over je eigen hond. Wanneer je hond ongewenste gedragingen vertoont gaan we kijken waar dit vandaan komt. Waarom doet de hond wat die doet? En hoe kunnen we dit gedrag veranderen of nog beter voorkomen. Voorbeelden van ongewenste gedragingen kunnen zijn:

 • Overmatig blaffen
 • Uitvallen naar andere honden
 • Niet alleen thuis kunnen zijn
 • Onzindelijk
 • Slopen
 • Angst
 • Najagen van katten, fietsers, joggers etc. 
 • Trekken aan de lijn
 • Agressie inzetten
 • Druk zijn
 • Grommen bij de voerbak/speeltje of bot

Dit zijn slechts enkele voorbeelden je kunt contact opnemen voor alle gedragingen die jij ongewenst vindt en graag anders zou willen zien.  


Hoe gaat zo'n consult?

Vooraf krijgt je van mij een uitgebreide vragenlijst die ik graag zo compleet mogelijk terug ontvang. Tijdens het consult kom ik bij voorkeur bij je thuis ik krijg dan een indruk hoe de hond in zijn eigen omgeving is. Een consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur we gaan dan de antwoorden uit de vragenlijst bespreken en ik stel daar aanvullende vragen op. We kijken niet alleen naar het probleemgedrag maar ook naar het algemene gedrag van de hond, karakter, dagelijkse activiteiten. Vaak zijn er meerdere meespelende factoren die maken dat de hond doet waarom de hond doet. Aan het eind van het consult krijg je alvast wat tips en handvatten om mee aan de slag te kunnen. 

Binnen een week  na het consult ontvang je een verslag en behandelplan om mee aan de gang te gaan. In dit plan staat beschreven waarom de hond doet wat die doet, wat je kunt doen aan training en wat er aan management moet gebeuren. Wanneer het gewenst is kan ik helpen met de training. Na 14 dagen (of ander in overleg) hebben we nog een korte afspraak om te bespreken hoe het gaat en te kijken waar ik nog hulp kan bieden. Na dit herhaal consult zit er nog 2 maanden overleg via telefoon en mail inbegrepen. 


Ik vind het belangrijk dat we achterhalen waarom de hond doet wat die doet. Wijzer over je hond staat niet achter Quick fix symptoombestrijding maar wil de problemen bij de kern aanpakken. Belangrijk hierbij is dat de eigenaar gemotiveerd is en ook tijd kan maken voor aanpassingen, management maatregelen en training met de hond. Tijdens een consult en in het behandelplan staan mijn aangedragen oplossingen ook goed onderbouwd omschreven. 


Tarieven:

Gedragsconsult 1,5 tot 2  uur incl.  behandelplan + kort herhaalconsult 45 min en begeleiding via mail gedurende 2 maanden € 265,- incl. BTW excl. eventuele reiskosten

Voor tarieven aanvullende trainingen zie privélessen


Reiskosten

Binnen 10 km van Beltrum reken ik geen reiskosten plaatsen die in dit gebied vallen zijn: Beltrum, Groenlo, Eibergen, Neede, Ruurlo, Borculo, Haarlo. Buiten deze plaatsen kom ik in overleg ook aan huis tegen reiskostenvergoeding. Ik ben aangesloten bij de NVGH de Nederlandse vereniging van gedragstherapeuten voor honden